Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bewoners 'asbestwijk' krijgen meetresultaten als eerst

Home

Busjes staan klaar om de bewoners te vervoeren die in het Van der Valk-hotel verblijven. © anp
Update

De bewoners van de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland die hun huis moesten verlaten, kunnen de meetresultaten naar asbest in hun eigen woning inzien zodra deze klaar zijn. Dat zei een woordvoerster van de gemeente vandaag.

Burgemeester Aleid Wolfsen kreeg gisteren tijdens zijn bezoek aan bewoners veel vragen over de meetresultaten. Volgens de gemeente worden eerst de bewoners geïnformeerd voordat de resultaten openbaar worden gemaakt.

De woordvoerster zei dat zoveel bedrijven en onderaannemers met onderzoek naar de vervuiling bezig zijn, dat daarvan niet zo maar een lijstje te geven is.

Bovendien geldt ook hier dat bewoners eerst individueel hierover op de hoogte worden gebracht. Wolfsen bezocht gisteren alle hotels om met evacués te spreken. Ook sprak hij vanochtend nog met enkelen op het stadhuis over het verbeteren van de communicatie.

Regeling
De gemeente heeft vandaag opnieuw met huishoudens die in een hotel verblijven een regeling getroffen. Die houdt in dat zij een wisselwoning betrekken of dat zij zelf voor een onderkomen zorgen en een vergoeding van 1500 euro ontvangen. Eerder was dat ook al gebeurd. Het is niet precies bekend hoeveel mensen nu nog in hotels verblijven en hoeveel een ander onderkomen hebben gezocht. 'Er zijn hierin doorlopend wijzigingen', aldus de woordvoerster.

Morgen wordt begonnen met het schoonmaken van twee portieken en een balkon aan de Marco Pololaan. Vrijwel alle bewoners van deze straat mogen de komende week weer naar huis. De bewoners van de flat aan de Stanleylaan in Utrecht kunnen mogelijk nog wekenlang niet terug naar huis. De flat aan de Stanleylaan is de bron van de asbestbesmetting en pas na de analyse van alle monsters wordt een plan van aanpak voor sanering opgesteld.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie