Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bewoner van Vluchtgarage overleden na uit de hand gelopen ruzie

Home

Redactie

Vluchtelingen in een opvangcentrum. © ANP

Een 26-jarige man is vanavond overleden aan de gevolgen van een uit de hand gelopen ruzie. De man verbleef in de zogeheten Vluchtgarage, een onderkomen voor uitgeprocedeerde asielzoekers aan de Kralenbeek in Amsterdam-Zuidoost.

De politie maakte vandaag bekend twee verdachten van 33 en 31 jaar te hebben aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast.
Het slachtoffer kreeg op dinsdag 19 augustus ruzie met een medebewoner. De ruzie liep uit de hand, waarna hulpdiensten zijn gewaarschuwd. Het slachtoffer verbleef sindsdien in het ziekenhuis, waar hij zondagavond overleed aan zijn verwondingen.

Het College voor de Rechten van de Mens waarschuwde in juni al dat de mensonwaardige situatie in de Vluchtgarage uit de hand dreigde te lopen. 'Voorkom dat het zover komt dat er daadwerkelijk mensen sterven', stelde het college, een onafhankelijke toezichthouder op de mensenrechten in Nederland.

In de Vluchtgarage wonen ruim 100 mannen van 18 tot 65 jaar uit onder meer Sudan, Eritrea en Somalië. Ze bivakkeren er sinds half december, omdat ze niet in aanmerking kwamen voor officiële opvang die de gemeente met staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) in de voormalige gevangenis aan de Havenstraat had geregeld. In de Vluchtgarage, eigendom van stadsdeel Zuidoost, zijn geen douches en warm water. Ook de stroomvoorziening is slecht, luidt de kritiek. Er waren in het verleden meerdere malen lichte tot ernstige vechtpartijen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel