Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Beurs van Berlage komt met grote overzichtstentoonstelling Van Gogh

Home

Simone Lautenbach

Zelfportret van Vincent van Gogh. © EPA

In de Beurs van Berlage opent in september een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Vincent van Gogh. Van Gogh: My Dream Exhibition toont 200 van de belangrijkste werken van de schilder. Het is voor het eerst dat het belangrijkste deel uit het oeuvre van Van Gogh in één tentoonstelling te bezichtigen is.

Het zijn echter niet de originele werken van de schilder die te zien zullen zijn. Speciaal voor deze expositie zijn de schilderijen gefotografeerd, gelithografeerd en vervolgens met de allernieuwste technieken digitaal hersteld en op kleur gebracht.

David Brooks, samensteller van de tentoonstelling, heeft geadviseerd bij de digitale reconstructie van de schilderijen. 'Van Gogh wilde met zijn schilderijen levendige kleuren laten zien, maar door de jaren heen zijn veel werken vervuild en verkleurd. Door de kleuren terug te brengen laat de tentoonstelling beter dan ooit zien hoe de werken eruit zagen toen ze net uit de studio van Van Gogh kwamen', aldus Brooks.

De werken van een van Nederlands beroemdste schilders zijn op ware grootte 'nagemaakt' en in chronologische volgorde gerangschikt. De 'schilderijen' worden begeleid door quotes uit brieven van de schilder. Deze gaan vooral over de betekenis van zijn werken en de droom die hij daarmee voor ogen had.

Naast de gereconstrueerde schilderijen zullen ook 3D animaties te zien zijn. Enkele bekende schilderijen zijn van 2D omgezet in 3D waardoor ze vanuit andere standpunten te bezichtigen zijn.

Van Gogh: My Dream Exhibition is te zien van 15 september 2012 tot en met 19 mei 20123 in de Beurs van Berlage.

Lees verder na de advertentie
De Beurs van Berlage. Archieffoto. © ANPHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie