Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Beste volleyballers van Europa zijn Bas van de Goor en Artamonova

Home

MODENA (ANP) - Bas van de Goor is uitgeroepen tot beste Europese volleyballer van het jaar. Bij de vrouwen volgt de Russin Jevgenia Artamonova de Nederlandse Elles Leferink op als Europa's beste.

Van de Goor (25), spelend bij de Italiaanse topclub Modena, won met de Nederlandse ploeg de World League in Rotterdam en het goud in Atlanta, waar hij tevens werd gekroond als beste aanvaller van het Olympisch toernooi. De 2 meter 9 lange middenaanvaller vond het bericht pas gisteren na de training. “Het viel dus wat koud op m'n dak. Meestal hoor je zoiets vlak na een toernooi. De titel Europees volleyballer van het jaar is natuurlijk leuk, maar het Olympisch goud is voor mij 25 keer belangrijker”, aldus de volleyballer.

Bas van de Goor, bij Modena dit seizoen in gezelschap van zijn twee jaar jongere broer Mike, was genoeg realist om het persoonlijke eerbetoon door de CEV onmiddellijk te delen met de hele ploeg. Het ongekende succes in Atlanta kan, zeker bij volleybal, onmogelijk de verdienste zijn van een begenadigde eenling.

Deel dit artikel