Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Berlusconi: seksfeesten waren eigenlijk blijspelen

Home

Redactie

Silvio Berlusconi in september vorig jaar. © Reuters
Update

De wilde feestjes die de voormalige premier van Italië Silvio Berlusconi organiseerde, waren 'burleske wedstrijden'. De avonden, waarvan één met onder andere strippers verkleed als nonnen, waren eigenlijk 'elegante diners, gekenmerkt door een sfeer van vreugde, rust en gezelligheid', verklaarde Berlusconi vandaag voor de rechtbank.

Na het eten trokken vrouwelijke gasten zich met Berlusconi terug in het discogedeelte van de villa waar de feesten plaatsvonden. Zij oefenden zich dan in burlesken. Dat zijn blijspelen waarbij grote, verheven onderwerpen op een platte manier worden bespot.

Dat verklaarde Berlusconi voor de rechtbank. Hij verscheen voor de eerste keer in deze zaak voor de rechter. Berlusconi zou seks hebben gehad met een 17-jarige en dus minderjarige prostituee die zich Ruby noemde. Hij zou ook zijn macht hebben misbruikt om haar vrij te krijgen, nadat ze was gearresteerd bij een ander incident.

Onderhoud
Ook verweerde hij zich tegen de beschuldigingen van de aanklagers dat hij vrouwen tijdens het proces heeft betaald, in een poging om hun getuigenis te beïnvloeden. 'Ik betaal voor het onderhoud van deze meisjes omdat hun levens zijn verwoest door dit onderzoek', zei Berlusconi tegen verslaggevers tijdens een pauze in de hoorzitting. Volgens Berlusconi zijn zo'n 30 vrouwen benadeeld door het proces, een aantal van hen verloor hun baan of hun vriend. 'Terwijl hun enige fout is dat ze een diner-uitnodiging van mij hebben geaccepteerd', aldus Berlusconi.

'Ik ben hier gekomen om deze show te bekijken, een enorme medialastercampagne', zei Berlusconi over het proces. Hij voegde eraan toe dat hij het gebruik van geld van de staat voor een 'nutteloos' proces schandelijk vindt.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie