Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Berging Costa Concordia begint

Home

© reuters

Meer dan 5 maanden na de ramp met de Costa Concordia begint de berging van het gestrande cruiseschip. Vanaf het Italiaanse eilandje Isola del Giglio bereiden bergers de verwijdering van de mast voor.

Ook de glijbaan van het buitenbad, de schoorsteen en het logo C worden weggehaald, meldde het Italiaanse persbureau Ansa vandaag.

De berging zal naar verwachting in totaal een jaar duren. De Costa Concordia wordt vastgemaakt aan een platform. Daarna moeten kranen het 290 meter lange gevaarte rechttrekken, waarna het naar een haven gesleept moet worden. In totaal zijn circa 100 bergers bij de operatie betrokken.

Het Amerikaanse bergingsbedrijf Titan werkt bij de megaoperatie samen met het Italiaanse Micoperi. De kosten zullen naar schatting 235 miljoen euro bedragen.

Het cruiseschip liep op de rotsen toen de kapitein te dicht bij de kust voer. Bij de ramp kwamen 32 van de 4200 opvarenden om het leven. De evacuatie verliep chaotisch.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie