Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Benny Neyman weigert te lijden

Home

(Novum) - Benny Neyman wil niet langer pijnlijke onderzoeken ondergaan om vast te stellen welke vorm van kanker hij heeft. "Dat heb ik mijn artsen al meegedeeld", zegt de 56-jarige zanger zaterdag in De Telegraaf. "Geen lijdensweg voor mij. Gisteren had ik zoveel pijn dat ik dacht 'geef mij maar een spuitje."

Vorige week maakte Neyman bekend dat hij ziek is en genezing praktisch is uitgesloten. De Limburger liep al tien jaar rond klachten, die steeds werden toegeschreven aan alles van een reuma tot een burnout. Daardoor voelde hij zich heel lang een hypochonder.

Een aantal weken geleden stelden artsen dan toch vast dat Neyman kanker heeft en inmiddels heeft de zanger acht bestralingen gehad. Hoewel de pijn soms ondraaglijk is, voelt Neyman zich niet zielig. "Ik heb geen oorlog meegemaakt, heb een leuke adolescentie gehad en kan terugkijken op een mooie carrière." Ook noemt hij de 25 jaar dat hij samen is met zijn vriend Hans 'de mooiste tijd van mijn leven'.

Neyman is bekend van liedjes als 'Ik weet niet hoe', 'Vrijgezel' en 'Waarom fluister ik je naam nog'. De concerttournee die de Limburger in het voorjaar had gepland is vanwege zijn ziekte afgelast.

Deel dit artikel