Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ben & Jerry's steunt homohuwelijk met ijs

Home

Ben & Jerry's steunt het homohuwelijk met ijs en een app. © Ben & Jerry's

Het homohuwelijk staat in Engeland al een paar jaar ter discussie. IJsfabrikant Ben & Jerry's besloot het initiatief te steunen en veranderde hun ijssmaak in de naam 'Apple-Y Ever After'.

De katholieke kerk en de Church of Engand zijn fel tegen het homohuwelijk. De regering en voormalig premier Tony Blair daarentegen zijn wel voorstanders. Ben & Jerry's heeft daarom als steun de naam van hun ijssmaak veranderd van 'Oh My! Apple Pie!' naar 'Apple-Y Ever After'. Ook de verpakking van het ijs is veranderd, nu staan er twee mannen op de bruidstaart omgeven door regenbogen. Een vrouwenversie is er nog niet.

Online petitie

Ben & Jerry's heeft ook samen met de homo-organisatie Stonewall een Facebook-app ontwikkeld waarmee gebruikers online met elkaar kunnen trouwen. Tevens dient de app als petitie gericht aan de Britse premier David Cameron die vraagt om het huwelijk open te stellen voor homoseksuele stellen.

In 2009 veranderde het ijsmerk in de Amerikaanse staat Vermont de naam 'Chubby Hubby' in 'Hubby Hubby', om te vieren dat homo's daar voortaan ook met elkaar kunnen trouwen.

Deel dit artikel