Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Belofte supermarkt Amazon in Seattle: geen kassa's en rijen

Home

Redactie

© EPA

Online retailer Amazon breidt zijn winkelimperium uit met een nieuw experiment: een supermarkt in de Amerikaanse stad Seattle. Met behulp van technologie hoeft de klant niet langs een kassa. Rijen zijn hierdoor voorgoed verleden tijd, hoopt Amazon. De winkel is vooralsnog alleen open voor medewerkers van het bedrijf.

In de nieuwe supermarkt, Amazon Go genaamd, scannen klanten hun smartphone voordat ze beginnen met winkelen, aldus Reuters. Vervolgens stoppen ze artikelen in hun mandje of direct in hun tas. Met behulp van sensors wordt gemeten welke spullen mensen hebben gepakt. Voor alle dingen die ze oppakken en niet terugzetten, wordt automatisch afgerekend met behulp van hun Amazon-account. Klanten kunnen zo de winkel uitlopen zonder langs de kassa te hoeven.

De winkel heeft een oppervlakte van 167 vierkante meter en verkoopt niet alleen artikelen als brood, melk en groente en fruit, maar biedt ook verse maaltijden aan in samenwerking met lokale restaurants en bakkerijen.

Als het concept succesvol is, wil Amazon de komende jaren 2.000 van dit soort winkels openen. Dat melden bronnen aan de krant Wall Street Journal. Verwacht wordt, dat de winkel in Seattle begin volgend jaar open gaat voor het publiek.

Het is niet de eerste keer dat Amazon het internet verlaat om een echte winkel te openen: er is ook al een Amazon boekwinkel in Seattle.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel