Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Belgische minister bekritiseerd om harde aanpak Sharia4Belgium

Home

De leider van Sharia4Belgium. © photo_news

De Belgische minister Annemie Turtelboom (Justitie) krijgt zware kritiek wegens haar harde aanpak van de leider van Sharia4Belgium. 'U jaagt mij angst aan', schrijft politiek hoofdredacteur Yves Desmet van De Morgen vandaag in een groot voorpagina-artikel. Ook meerdere politici van regeringspartijen vinden dat de minister haar boekje te buiten gaat door in te grijpen in een strafzaak.

De liberale minister zei zondag dat de oproerkraaier Fouad Belkacem langdurig achter de tralies zou gaan, wat een rechtbank gisteren ook uitvoerde. Advocaten zagen het vonnis zelfs al liggen, nog voordat de zitting begon. Desmet spreekt over een showproces: 'Nooit eerder gezien'.

De man was opgepakt omdat hij de aanzet had gegeven tot vechtpartijen met de politie, nadat een Brusselse vrouw in boerka was aangehouden. De man is nu opgesloten wegens een oude straf van 6 maanden, terwijl België straffen onder de 3 jaar normaal niet uitvoert. Ook procedurefouten die normaal tot vrijlating leidden, telden nu niet.

De minister is ook van plan zijn nationaliteit af te nemen. Zelf daagt ze tegenstanders van haar harde aanpak uit: 'Wie wil dat Belkacem vrijkomt, moet het maar zeggen', reageerde ze.

Lees hier het artikel van politiek hoofdredacteur Yves Desmet van De Morgen

Lees verder na de advertentie
De Belgische minister Annemie Turtelboom. © AFPHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie