Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Belgische componist beschuldigt Michael Jackson van plagiaat

Home

De Belgische componist Yves Swolfs is een rechtzaak begonnen tegen Michael Jackson, die hij beschuldigt van plagiaat. 'Give in to me' van Jacksons album 'Dangerous' zou hetzelfde zijn als Swolfs' lied 'Boulevard des rêves brisés'. De componist heeft bij de justitie aanklachten ingediend tegen de ster, diens tekstschrijver Bill Botrell en platenmaatschappij Warner Chappell Music Belgium.

Volgens Swolfs vertoont 'Give in to me' “frappante overeenkomsten” met zijn eigen compositie, die hij in april 1987 deponeerde bij de Belgische auteursrechtenorganisatie Sabam. Jacksons lied stamt uit 1991.

De klacht van de Belgische componist is gegrond, zei de Sabam na onderzoek. Maar de conclusie wordt betwist door de platenmaatschappij, meldde het Belgische dagblad Le Soir.

“Ik heb het niet speciaal op Michael Jackson gemunt, maar gezien de overeenkomsten van melodie en akkoorden is het nodig om de justitie in te schakelen om een vergoeding te ontvangen”, aldus Swolfs. (AFP)


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel