Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Belgen overwinnen kanker met dichloorazijnzuur

Home

ANP

BRUSSEL (ANP) - Twee Vlaamse kankerpatiënten claimen dat hun tumoren zijn verkleind door het slikken van dichloorazijnzuur (DCA). Dat is een op internet verkrijgbaar product dat niet officieel als medicijn tegen kanker is erkend.

De twee Vlamingen slikken de pillen al enige maanden en met goed gevolg, zo zeggen ze donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Dichloorazijn wordt al wel tientallen jaren gebruikt tegen stofwisselingsziekten.

DCA is geen erkend geneesmiddel tegen kanker. Wel werd het middel aan de universiteit van Alberta (Canada) met succes uitgetest op ratten die waren besmet met menselijke kankercellen. In dat onderzoek stierven de kankercellen af zonder dat er gezonde cellen werden aangetast.

DCA is evenmin een beschermd product, wat het lastig maakt geld te vinden voor noodzakelijke onderzoek. Investeerders zullen hun geld immers niet eenvoudig terug kunnen verdienen door het later te verkopen.

Deel dit artikel