Belastingdienst twittert met vakantiegangers over import producten

home

Staatssecretaris Frans Weekers (Financien). © ANP

Die tas van slangenleer of dat ivoren beeldje. Mag je dat van je vakantie in Azië of Afrika nou wel of niet mee terug nemen naar Nederland? Vakantiegangers kunnen die vraag deze zomer via Twitter stellen aan de Belastingdienst. De douane hanteert strenge regels voor de invoer van allerlei goederen en producten. De Belastingdienst is deze zomer via Twitter ook bereikbaar voor vragen van startende ondernemers.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) geeft vandaag het startsein voor de twee Twitteradressen (@BDstarters en @douanereizigers) die in elk geval tot eind september beheerd worden. De vragen aan de douane kunnen ook via Facebook gesteld worden.

De vragen aan de douane kunnen ook via Facebook gesteld worden. De douane heeft ook nog een app (www.douane.nl/app) ontwikkeld die reizigers overal ter wereld de mogelijkheid biedt de regelgeving voor reisbagage te raadplegen.

De Belastingdienst is ook telefonisch bereikbaar voor vragen, maar Weekers ziet veel voordelen in het behandelen van vragen via Twitter, omdat de antwoorden soms ook voor andere mensen relevant kunnen zijn. 'Veel startende ondernemers zijn actief op sociale media. Dan is het logisch dat de Belastingdienst gaat kijken of vragen via @BDstarters en ondernemersfora beantwoord kunnen worden. Hetzelfde geldt voor vakantiegangers die willen weten wat ze wel en niet mee naar huis mogen nemen. Met een tweet aan @douanereizigers of een berichtje op Facebook kun je dat snel nagaan', zegt Weekers.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie