Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bekijk de uitslag in uw gemeente van de verkiezingen en het referendum

Home

Redactie

© ANP

De stembureaus in de Nederlandse gemeenten zijn gisteravond om 21.00 uur dichtgegaan. In de loop van de avond en de nacht zijn vele duizenden mensen bezig geweest om de stemmen te tellen.

Op onderstaande landkaart kunt u op uw gemeente klikken en daar de zetelverdeling in uw gemeente bekijken. Wanneer alle stemmen zijn geteld, staat rechtsboven het opkomstpercentage per gemeente. Als daar nog een vraagteken staat, wordt er nog geteld en gaat het om een tussenstand. Op dit moment is dat onder meer nog  het geval in enkele grote steden.

Lees verder na de advertentie

Wanneer u een gemeente heeft geselecteerd, kunt u via het tabblad 'Zetels' het aantal zetels per partij zien en  uw eigen coalitie samenstellen. Ook vindt u hier het percentage stemmen in de betreffende gemeente dit jaar en dat van de vorige verkiezingen.

Hieronder vindt u de uitslag van het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv ) per gemeente.

Een overzicht van alle artikelen over de gemeenteraadsverkiezingen vindt u hier.

Deel dit artikel