Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bedrijfsinvesteringen dalen opnieuw

Home

Nederlandse bedrijven hebben in april voor de vierde maand op rij fors minder geïnvesteerd, dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het totaal aan grote investeringen in april 6 procent lager uitkwam dan in april 2011. Daarmee was de krimp iets groter dan in februari en maart (4 respectievelijk 5 procent).

De Nederlandse industrie blijkt de laatste tijd somber gestemd. Volgens het CBS daalde het consumentenvertrouwen in april opnieuw en de daling van de beurskoersen was iets groter dan een jaar eerder. Hier stond tegenover dat de rente enigszins daalde en dat de uitvoer sterker groeide dan in de voorgaande maand.

Het CBS heeft de cijfers over de bedrijfsinvesteringen in vaste activa, waaronder gebouwen, vervoersmiddelen en machines, niet gecorrigeerd voor zogeheten werkdageffecten. Het aantal werkdagen was in april 2012 niettemin even groot als in april vorig jaar.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie