Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

BBC gebruikt gamelogo in plaats van VN-symbool

Home

Redactie

Het Halo-UNSC-logo.

Ook het BBC-nieuws kan al eens blunderen.. De nieuwsdienst dacht bij een item over de VN-Veiligheidsraad het logo van de organisatie geplaatst te hebben. In werkelijkheid was het logo afkomstig uit een videogame.

Het gebruikte logo was dat van de fictieve 'United Nations Space Command' uit de Microsoft-spelreeks 'Halo'. Het moet duidelijk op Google misgelopen zijn, want een zoekopdracht met de Engelstalige afkorting van de Veiligheidsraad 'UNSC' levert in de eerste plaats afbeeldingen van het logo uit het spel op.

Een woordvoerder van BBC verontschuldigde zich voor het misverstand. "Het BBC-nieuws doet er alles aan om altijd correct beeldmateriaal te gebruiken, maar af en toe kan het fout gaan." BBC heeft het logo in de latere nieuwsuitzendingen van die dag meteen geschrapt.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie