Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Basisschool in Sleen dicht na vondst asbest

Home

© ANP
Update

De leerlingen van openbare basisschool De Akker in het Drentse dorp Sleen (gemeente Coevorden) hebben een week extra herfstvakantie. Tijdens een reguliere controle werd vrijdag asbest aangetroffen in de schoollokalen van De Akker. Het gaat om asbestplaten achter de verwarmingsradiatoren, laat De Akker op haar website weten.

Onderzoek moet uitwijzen of asbestdeeltjes zich in de lucht hebben verspreid. De uitslag daarvan wordt donderdag verwacht. Uit voorzorg is de school direct gesloten.

Ouders van de leerlingen worden maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst in ontmoetingskerk De Koepen bijgepraat. Donderdag is de vervolgbijeenkomst waarop ouders en betrokkenen te horen krijgen of er gezondheidsrisico's zijn geweest.

Eigenaar van de school, Onderwijstichting Arcade, laat weten dat ongeacht de uitkomsten van de luchtmonsters alle asbestplaten worden verwijderd. Hoe lang het schoolgebouw daardoor dicht blijft, is nog niet bekend.

De scholieren zouden pas op 20 oktober met herfstvakantie gaan en hebben nu een week eerder vrij.

Deel dit artikel