Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Banken azen op vakantiegeld

home

© ANP

Voor het eerst in 3 jaar hebben banken weer meer acties om het vakantiegeld van spaarders aan te trekken. Dat concludeert vergelijkingssite Spaarrente.nl in het vandaag verschenen jaarlijks onderzoek.

Dit jaar bieden, naast de grote banken ABN Amro en ING, ook RegioBank, ASN Bank, ASR Bank en Zwitserleven vakantiegeldacties. De laatste twee zijn nieuwkomers in het rijtje. SNS Bank en Rabobank slaan de vakantiegeldactie dit jaar over.

T-shirt
Hoewel het aantal spaaracties is toegenomen, hoeft de spaarder niet te rekenen op grote cadeaus. Zo ontvangt iemand die bij ASN Bank 500 euro stort gratis de Groene Vakantiegids 2014. Bij ASR Bank gaat het om een T-shirt van Olli bij een minimale storting van 1000 euro op een 5-jaars deposito.

RegioBank geeft een set zomerse mokken weg en Zwitserleven een cadeaubon van de Bijenkorf ter waarde van 25 euro. De klant moet dan wel minimaal 1500 euro in een keer storten. Volgens Spaarrente.nl geven grote banken vaak grotere cadeaus, maar krijgt de spaarder bij deze banken de laagste rente.

Vakantie
Traditioneel gebruikt het grootste deel van de werknemers het vakantiegeld om op vakantie te gaan. Maar ook sparen, leningen aflossen en grote uitgaven zijn populaire bestedingsdoelen.

Amanda Bulthuis, expert bij de vergelijkingssite, voorziet dat dit jaar minder mensen het vakantiegeld op de spaarrekening storten dan eerdere jaren en dat meer mensen het juist gebruiken voor extra aflossingen op bijvoorbeeld de hypotheek. 'Deze trend zien we de afgelopen maanden al langer in spaarland', aldus Bulthuis.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.