Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Band Ouwe Hans Dierenpark moet nieuwe naam kiezen

Home

De Haagse muzikant Hans van den Burg moet op zoek naar een nieuwe naam voor zijn band Ouwe Hans Dierenpark. De ex-zanger van Gruppo Sportivo verloor gisteren een kort geding dat Ouwehands Dierenpark had aangespannen.

De Gelderse dierentuin Ouwehands Dierenpark wilde niet dat de popgroep van de naam zou profiteren om landelijke bekendheid te krijgen. Advocaat mr. T. van Veen zei tijdens de behandeling van het geding te vrezen voor verwarring bij het publiek en wees op de mogelijkheid dat mensen de naam associëren met de dierentuin in Rhenen.

De rechter heeft de Gelderse dierentuin in het gelijk gesteld op grond van de wettelijke verplichting om naamsverwarring te voorkomen. Bovendien heeft Van den Burg volgens de rechtbank niet tegengesproken dat hij deze bandnaam heeft gekozen om van de landelijke bekendheid van de dierentuin te profiteren.

De zanger reageert daar lachend op. Hij is van mening dat niet de naam, maar juist het kort geding dat Ouwehands Dierenpark heeft aangespannen, zijn Nederlandstalige band aan landelijke bekendheid heeft geholpen. De uitspraak noemt hij “ongelofelijk.” Volgens de Haagse zanger en acteur is er helemaal voorbij gegaan aan artistieke vrijheid. Daarom overweegt Van den Burg om in hoger beroep te gaan. Als dit beroep de viermansformatie uiteindelijk niets oplevert, heeft de band de naam 'Dierenpark' achter de hand. (ANP)

Deel dit artikel