Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Balkenende roemt Pim Fortuyn in brief aan familie

Home

(Novum) - Minister-president Jan Peter Balkenende (CDA) heeft een brief gestuurd aan de familie van de vijf jaar geleden vermoorde Pim Fortuyn. Dat heeft de broer van de politicus, Marten Fortuyn, vrijdag gezegd.

In de brief stelt Balkenende dat dankzij Fortuyn thema's zijn opgepakt die te lang onderbelicht bleven, zegt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. De premier noemt het belang van integratie van nieuwkomers en het dichten van de kloof tussen burger en politiek.

Marten Fortuyn spreekt van een 'mooie brief'. "Balkenende erkent dat Pim een aantal dingen op gang heeft gebracht en dat hij zeker waarde heeft gehad voor Nederland. Zijn invloed is volgens de premier nog altijd merkbaar."

Met de brief wilde Balkenende de familie een hart onder de riem steken, legt de zegsman van de RVD uit. "De familie wordt veel met zijn dood geconfronteerd nu de media de dood van Fortuyn uitgebreid herdenken."

Marten Fortuyn noemt het 'zeer goed' dat na het volk nu ook de politiek de waarde van Pim Fortuyn erkent.

Komende zondag is het vijf jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd doodgeschoten. Volkert van der G. zit voor de moord een celstraf uit van achttien jaar.

Deel dit artikel