Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Backstreet Boys winnen onbetwist TMF-Awards

Home

ROTTERDAM (ANP) - De Amerikaanse popgroep Backstreet Boys heeft bij de TMF-Awards de meeste prijzen veroverd. Van de 24 te verdelen prijzen kregen de vijf boys er drie; beste single, beste album en beste live-act.

Het prijzenfeest van de Nederlandse muziekzender The Music Factory (TMF) vond zaterdag plaats in Ahoy' in Rotterdam. De 24 awards (twaalf Nederlandse en twaalf buitenlandse categorieën) werden uitgereikt in een vier uur durende live-uitzending die om 18.00 uur begon.

De Haagse zangeres Anouk werd onderscheiden met de titel meest veelbelovende artiest, en beste single (Nobody's Wife). Ook Marco Borsato sleepte in de categorie binnenland twee prijzen in de wacht; beste album (De Waarheid) en beste zanger. Trijntje Oosterhuis is in de ogen van het TMF-publiek de beste Nederlandse zangeres en haar band Total Touch de beste vaderlandse popgroep.

De TMF-Awards zijn allemaal prijzen die door het publiek worden gekozen. Zo'n 38 000 kijkers stemden mee. Tijdens het feest in Ahoy' traden twintig acts op waaronder Janet Jackson, Anouk, Aqua en Eternal.

Andere bands die een award kregen zijn: Van Dik Hout, De Kast, Arnhemsgewijs (R & B), Yukkie B. (rap),

T-Spoon, Close II You, Janet Jackson, Robbie Williams, Spice Girls, No Doubt, Eternal, Will Smith, Wes en Aqua.

Deel dit artikel