Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Avontuurtje komt voetballers Chili duur te staan

Home

(Novum/AP) - Twee voetballers van het Chileense nationale elftal zijn tijdens een oefentournee door Europa naar huis gestuurd omdat ze woensdag na een wedstrijd tegen Ierland onbekende vrouwen hadden meegenomen naar hun hotelkamer. Dat heeft een woordvoerder van het elftal gezegd. Het gaat om aanvaller Reinaldo Navia en middenvelder Mark Gonzalez. Chili heeft zich niet geplaatst voor het WK in Duitsland.

Navia en Gonzalez zijn niet de eersten de besten in de Chileense selectie. Navia is voetballer van de Mexicaanse club Monterrey. Hij speelde 32 wedstrijden voor het nationale elftal en maakte daarin zeven doelpunten. Gonzalez speelde dit seizoen op huurbasis bij het Spaanse Real Sociedad. Waarschijnlijk keert hij na de zomer terug bij Liverpool, de club waar hij sinds vorig jaar onder contract staat. Voor Chili maakte hij drie treffers in dertien duels. Het is niet bekend of bondscoach Nelson Acosta de twee in de toekomst weer wil oproepen voor het nationale team.

De Zuid-Amerikanen oefenen de komende dagen nog tegen Ivoorkust, Frankrijk en Zweden. De wedstrijd tegen Ierland werd met 1-0 gewonnen.

Deel dit artikel