Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Autist lijkt soms de ideale werknemer, maar baas moet wel rekening met hem houden

Home

EDWIN KREULEN

De regio Eindhoven telt drie keer zo veel autisten als elders, bleek deze week. Moeten alle mensen met deze stoornis dan aan de slag in de (computer)techniek?

Zo simpel is het niet, zegt Fred Stekelenburg, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. "Het is waar, hoe autisten werken komt voor een deel overeen met hoe een computer werkt. Beiden voeren taken stap voor stap uit, niet tegelijk. En altijd op dezelfde manier. Maar er zijn allerlei soorten autisten, ook mensen die zeer taalgevoelig zijn en goed zijn in moeilijke talen zoals Russisch. Die moet je niet met computers laten werken."

Stekelenburg: "Vijftien jaar geleden dachten mensen nog dat autisme meestal samenging met een verstandelijke handicap. Terwijl dat maar geldt voor twintig procent." In sommige aspecten lijkt de autist de ideale werknemer: hij doet consequent, met toewijding en grote precisie wat je hem vraagt. Stekelenburg: "Maar wat je niet vraagt, gebeurt niet, dat kan lastig zijn als een taak verandert. Daarmee moeten werkgevers wel rekening houden."

De definitie van autisme is ondertussen ook flink uitgebreid. De zogeheten klassieke autisten, die duidelijk alle verschijnselen hebben - moeite met communiceren en sociale activiteiten, dwangmatig en vaak repeterend handelingen uitvoeren - zijn sterk in de minderheid. "Onder de tien procent van alle autisten", zegt Stekelenburg. Van deze groep heeft wél de meerderheid, rond de 80 procent, een verstandelijke handicap. De meerderheid van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, bijna twee derde, wordt gevormd door de groep die aan Asperger leidt. Anders dan de klassieke autisten en de restcategorie die 'pdd-nos' is gedoopt, kan deze groep zich verbaal goed uitdrukken. Deze mensen hebben ze doorgaans geen verstandelijke beperking en de meeste kans op een reguliere baan. "Hoewel ook zij heel sterk last kunnen hebben van prikkels", zegt Stekelenburg.

De vereniging voor autisme heeft geen cijfers over het aantal autisten dat werkt. "Men kan er soms prima mee functioneren, zonder dat het opvalt. Het kan wel misgaan bijvoorbeeld als een autist juist doordat hij of zij uitstekend werk levert, een promotie krijgt naar een leidinggevende functie, die hij dan niet aankan", zegt Stekelenburg. "Of bij een reorganisatie wordt juist de autist ontslagen, omdat hij nou eenmaal minder sociaal lijkt. Wij raden mensen die op latere leeftijd de diagnose hebben gekregen, daarom ook altijd aan het te vertellen aan hun werkgever."

Deel dit artikel