Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Australische bisschop in hoger beroep vrijgesproken in misbruikzaak

Home

Redactie

Bisschop Philip Wilson verlaat de rechtbank na in mei veroordeeld te zijn wegens het toedekken van seksueel misbruik © EPA

De veroordeelde Australische oud-aartsbisschop Philip Wilson is in hoger beroep vrijgesproken. Eerder dit jaar werd Wilson tot een jaar celstraf veroordeeld nadat hij schuldig werd bevonden aan het toedekken van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. 

De 68-jarige Wilson was de hoogste katholieke geestelijke die voor een dergelijk vergrijp was veroordeeld. De voormalige aartsbisschop van Adelaide was aangeklaagd omdat hij in de jaren zeventig jarenlang een priester de hand boven het hoofd zou hebben gehouden. Deze priester, James Fletcher, werd in 2004 veroordeeld voor negen gevallen van kindermisbruik en overleed in 2006 in de gevangenis aan een beroerte. 

Lees verder na de advertentie

Het hof in New South Wales oordeelt nu dat er onvoldoende bewijs is dat Wilson inderdaad Fletcher zou hebben beschermd. Diens advocaten hebben altijd volgehouden dat Wilson van niks wist, zelf zegt de bisschop - die aan Alzheimer leidt - dat hij zich niks van de zaak kan herinneren. 

Lees ook: 

Hoogste geestelijke ooit veroordeeld in misbruikzaak

De Australische aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide is door de rechtbank schuldig bevonden aan het verhullen van kindermisbruik. 

Deel dit artikel