Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Australië staat Nederlandse supertrawler toe te vissen

Home

Redactie

Greenpeace voert in het Australische Port Lincoln actie tegen de Nederlandse supertrawler Margiris. De foto is beschikbaar gesteld door de milieuorganisatie. © anp
Update

De Australische overheid verleent de Nederlandse vistrawler Margiris toestemming om te vissen in Australische wateren. Dat zei de Australische minister van Milieu Tony Burke vandaag op ABC Television.

De omstreden supertrawler zijn wel restricties opgelegd. De Margiris mag niet vissen in het jachtgebied van de zeeleeuw en zal moeten stoppen met vissen wanneer er een dolfijn in de netten komt, of zodra drie of meer zeehonden zijn omgekomen.

'Ik heb niet de mogelijkheid om ze het vissen te verbieden', zei minister Tony Burke. 'Wel heeft het kabinet verordend dat het grote schip alleen mag vissen als het niet meer schade aan het milieu toebrengt dan een klein schip.'

De Margiris veroorzaakte vorige week nogal wat ophef toen Greenpeace-activisten probeerden te voorkomen dat het schip de haven van Port Lincoln binnenliep. Eerder hadden de activisten in Nederland ook al geprobeerd de supertrawler tegen te houden.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie