Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Assistent Eijkelkamp legt functie bij Twente neer

Home

(Novum) - René Eijkelkamp is per direct opgestapt bij FC Twente. De 43-jarige assistent-trainer maakte dat vandaag bekend tijdens een persconferentie. Eijkelkamp, die bij de Tukkers met hoofdtrainer Fred Rutten en Erik ten Hag de technische staf vormde, zet met zijn broer een bureau op dat spelers begeleidt.

Het vertrek van Eijkelkamp kwam voor voorzitter Joop Munsterman als een verrassing. "We hebben dit weekeinde nog met René gesproken, maar ons werd snel duidelijk dat hij niet op andere gedachten kon worden gebracht." Eijkelkamp blijft de komende tijd nog wel beschikbaar om de staf te ondersteunen.

Eijkelkamp was tussen 2004 en vorig jaar met Rutten assistent van Guus Hiddink bij PSV. In de afgelopen zomer maakte hij met Rutten de overstap naar Twente, waarmee hij zich plaatste voor de Uefa Cup. Eerder bekleedde hij bij Go Ahead Eagles dezelfde functie. Als speler begon hij zijn loopbaan in 1981 bij de club uit Deventer. Later kwam hij nog uit voor FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04.

Deel dit artikel