Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Asscher wordt geen lijsttrekker PvdA

Home

Emma van der Wateren

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher. © ANP

Lodewijk Asscher, PvdA-wethouder in Amsterdam is niet in de race om lijsttrekker te worden bij de volgende verkiezingen. Dat meldt hij zojuist op Twitter.

'Ik doe niet mee aan de lijsttrekkersverkiezing, ik steun Diederik Samsom en wil vanuit 020 helpen de PvdA dit najaar de grootste partij te maken', aldus Asscher in een tweet.

De PvdA'er wordt veel genoemd om het lijsttrekkerschap op zich te nemen voor de komende verkiezingen. Toen Job Cohen stopte als leider van de PvdA, zoemde zijn naam bovendien rond als de mogelijke nieuwe partijleider en fractievoorzitter, hoewel hij hij niet in de Tweede Kamer zit.

Eerder had Asscher al aangegeven niet van plan te zijn de landelijke politiek in te gaan. Hij wil in Amsterdam blijven. 'Ik ben hier zielsgelukkig, en wil deze klus afmaken', zei hij enkele weken terug.

De politicus wil zijn periode als wethouder in Amsterdam afmaken, zelfs als de partij eerder een beroep op hem zou doen. 'Ik ben wel lid van de Partij van de Arbeid, maar verder ben ik van mijzelf', zei hij. 'Je mag als partijlid 'nee' zeggen in zo'n geval. Ik ga pas in de zomer van 2013 nadenken over wat ik na mijn termijn als wethouder wil gaan doen.'

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel