Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Asielzoekers opgevangen in gevangenis De Grittenborgh

Home

Redactie

Vluchtelingen in een opvangcentrum. © ANP

In de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen worden vanaf november maximaal 1000 asielzoekers opgevangen. De inrichting staat sinds begin dit jaar leeg als gevolg van bezuinigingen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen kunnen in november 750 asielzoekers in De Grittenborgh terecht, oplopend tot maximaal 1000. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) denkt de oude gevangenis 2 tot 5 jaar te gebruiken.

In het gebouw wonen op dit moment enkele mensen antikraak. Zij moeten vertrekken. De voormalige inrichting wordt daarna verbouwd. Zo gaan onder meer de tralies eruit. Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen meldde maandag dat de gemeente nog deze week een informatiebijeenkomst houdt voor omwonenden.

De opvang in de oude gevangenis is nodig vanwege de grote toestroom asielzoekers naar Nederland, vooral uit Syrië, Irak en Eritrea. Het COA heeft dit jaar al 15 nieuwe asielzoekerscentra moeten (her)openen of bestaande moeten uitbreiden om de mensen op te vangen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel