Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Arrestatie van topman luchtvaartbedrijf Exel

Home

Van onze redactie economie

AMSTERDAM - Harm P., de topman van luchtvaartbedrijf Exel Aviation Group, is woensdag in zijn woonplaats Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van afpersing, witwaspraktijken en valsheid in geschrifte.

In de zaak is ook een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een inwoner van Almere. De politie heeft tevens het hoofdkantoor van de onderneming in Amsterdam doorzocht.

Mede-eigenaar van de Exel-groep (voor 42,5 procent) is onroerendgoedhandelaar en uitgever Erik de Vlieger. De laatste heeft gisteren de leiding van Exel op zich genomen en tracht de schade voor het bedrijf en de medewerkers te beperken.

De Vlieger is verbaasd over de aanhouding. Hij doet zelf een boekenonderzoek en zegt niets te verbergen te hebben. Als er voor grote bedragen is geknoeid zou hij dat moeten hebben geweten.

P. is de derde verdachte uit de luchtvaart die is aangehouden voor witwaspraktijken. Al eerder werden twee voormalige directeuren van het failliete bedrijf Air Holland op grond van dezelfde verdenkingen aangehouden. Volgens justitie bestaat er tussen beide zaken geen verband. Overigens zijn activiteiten van Air Holland recent door De Vlieger overgenomen. Het bedrijf Exel wordt niet verdacht.

De Exel-groep is een alliantie van een tiental luchtvaartbedrijven. De groep heeft 35 toestellen in de lucht en verzorgd ondermeer vluchten in en naar het Caribisch gebied en binnen Europa.

Wie is afgeperst en waaruit de valsheid in geschrifte bestaat, is nog onduidelijk. Justitie doet geen nadere mededelingen.

Deel dit artikel