Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Armstrong: 'Niemand hoeft medelijden te hebben, het gaat geweldig'

Home

© ap

Lance Armstrong is als tweede geëindigd in de Power of Four, een zware mountainbikewedstrijd voor amateurs over vier bergen in het skigebied van Aspen. Na alle commotie gisteren rond zijn beslissing om de strijd tegen de dopingaantijgingen op te geven en het besluit van het Amerikaanse antidopingbureau Usada om hem zijn zeven tourtitels af te nemen, besloot Armstrong toch 'gewoon' op de fiets te stappen.

Amstrong liet na afloop weten dat het goed met hem ging. 'Ik heb meer rust dan ik de afgelopen tien jaar heb gehad. Niemand hoeft medelijden met mij te hebben. Het gaat geweldig.' Hij maakte zich er meer druk om dat hij in de race werd verslagen door de 16-jarige Keegan Swirbul. 'Nu ga ik een cheeseburger eten', zei hij na zijn korte intermezzo met de toegestroomde Amerikaanse verslaggevers.

Hij reed de wedstrijd in het shirt van Livestrong, de foundation die hij heeft opgezet in de strijd tegen kanker. Volgens zijn woordvoerder Mark Higgins was de start in de wedstrijd niet tegen de regels van Usada, dat hem ook levenslang schorste. Armstrong wilde zondag ook starten in een marathon, maar hij ziet daar waarschijnlijk vanaf.

Lees verder na de advertentie
© afp
© getty

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie