Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Architect Borek Sipek verfraait het Kruithuis

Home

Van onze architectuurmedewerker DEN BOSCH - Architect Borek Sipek gaat het Stedelijk museum voor hedendaagse kunst in Den Bosch, het Kruithuis, een prominentere plek in de stad geven. Nu nog wordt het vestingachtige gebouw deels aan het oog ontrokken, maar in het plan van Sipek komt het vanaf 1998 vol in beeld te staan.

Hiervoor worden onder andere drie huizen gesloopt en zal de grond rondom het gebouw drie tot vier meter worden uitgegraven, waarmee het Kruithuis weer de originele proporties uit de zeventiende eeuw krijgt. Daarnaast komen er bijgebouwen voor exposities en opslag. Met het project is ongeveer 15 miljoen gulden gemoeid. Halverwege 1996 moet de verbouwing beginnen.

Sipek is als architect onder meer betrokken bij de restauratie en verbouwing van de Burcht in Praag. Uitbreiding van het Kruithuis was nodig, omdat er onvoldoende ruimte was om de collectie (veel sieraden en keramiek) te tonen. Sipeks ontwerp bevat ook een leeszaal, ontvangstruimte en museumwinkel.

Deel dit artikel