Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Archeologen vinden Griekse 'poort naar de onderwereld'

Home

Robin de Wever

De Tweelingengrot in Israël © Wikimedia Commons (Yuvalr)

Een toeristische grot in de buurt van Jeruzalem werd vroeger mogelijk beschouwd als een 'poort naar de onderwereld'. Dat stellen onderzoekers van de Israëlische Bar-Ilan-universiteit. De Tweelingengrot zou ten tijde van het Romeinse Rijk te boek hebben gestaan als de verblijfplaats van de Griekse god Hades.

De onderzoekers vonden in een schacht een 21 meter lange rij met lampen. De kleiproducten werden tussen de tweede en de vierde eeuw na Christus gebruikt voor rituelen, vermoeden de archeologen. Mogelijk moesten ze de godin Demeter helpen om haar verloren dochter te vinden. Demeter zocht haar in het domein van Hades - 'het schimmenrijk'.

Het rijk zou ook de plaats zijn waar zielen na hun overlijden verbleven. Hades' domein 'was een plaats waar men contact zochten met de goden', vertelt de Amerikaanse religiewetenschapper en classicus Daniel Schowalter aan de Huffington Post. 'Mensen deden grote moeite om te begrijpen wat doden tegen hen wilden zeggen - iets wat ook nu veel voorkomt.'

De onpraktische plaatsing van de lampen versterkt volgens de wetenschappers de theorie dat ze gebruikt werden voor rituelen. Waarschijnlijk werden ze niet echt gebruikt voor praktische doeleinden. De grot zou wél van praktisch nut zijn geweest. Joden gebruikten hem tijdens een opstand in de tweede eeuw als schuilplaats.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie