Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Aragonés biedt ontslag aan als bondscoach Spanje

Home

(Novum/AP) - De Spaanse bondscoach Luis Aragonés heeft zondagavond zijn ontslag aangeboden. De nationale voetbalbond liet maandag in een eerste reactie weten het ontslag niet te accepteren. Het vroeg Aragonés zijn besluit te heroverwegen.

Het besluit van Aragonés volgt vier dagen na de 3-2 nederlaag in Noord-Ierland, een kwalificatieduel voor het EK 2008. De president van de voetbalbond, Angel María Villar, wil het ontslag echter niet aanvaarden en sprak zijn vertrouwen uit in het verdere verloop van de kwalificatiereeks. De bond heeft Aragonés gevraagd nog twee dagen na te denken over zijn besluit. Wanneer hij dan niet van gedachten is veranderd, zal het zijn aanvraag accepteren.

De Spaanse media speculeerden de afgelopen week al hevig over een mogelijk vertrek van Aragonés. De 3-2 nederlaag in Belfast werd bestempeld als 'ontluisterend' en 'vernederend'. In eerste instantie leek deze zomer al een aftocht van Aragonés aanstaande, toen Frankrijk op het WK Spanje in de achtste finale uitschakelde. Aragonés verkondigde op te stappen als zijn team in Duitsland niet goed zou presteren.

Deel dit artikel