Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Apple bedenkt zich over milieutest

Home

Redactie

Apple shop in Shanghai. © afp

Apple is teruggekomen op de beslissing om zijn computers niet langer te laten testen op milieuvriendelijkheid. Voor de beslissing had het heel wat kritiek gekregen.

Nog maar enkele dagen geleden kondigde Apple aan dat het zijn computers niet langer wilde laten testen door de Epeat. Dat is een samenwerkingsverband tussen het Amerikaanse milieuagentschap EPA en elektronicafabrikanten. Na zo'n test krijgt elektronica al dan niet een groen label.

Nu komt Apple op die beslissing terug. "We kregen de laatste tijd van heel wat trouwe Apple-klanten te horen dat ze ontgoocheld waren dat we onze producten uit het beoordelingssysteem van de Epeat terugtrekken. Ik geef toe dat het een vergissing was", schrijft Apple-topman Bob Mansfield in een brief die op de website van het bedrijf is gepubliceerd.

Hergebruik
Een van de criteria bij de Epeat-test is de recycleerbaarheid van de producten. Daarvoor moeten ze met eenvoudig gereedschap uiteen te halen zijn, zodat componenten vervangen of gerecycleerd kunnen worden. Apple wilde met zijn recente toestellen niet langer aan die criteria voldoen.

In zijn brief benadrukt Mansfield dat Apple "de meest milieuvriendelijke producten in onze industrie" maakt. Het is eigenlijk de Epeat die achter blijft, zegt hij. "Veel van onze vooruitgang begeeft zich op terreinen die nog niet worden gemeten door de Epeat."
Zo maakt het bedrijf "de meest energie-efficiënte computers in de wereld en onze hele productlijn doet beter dan de strikte overheidsnorm Energy Start 5.2. Niemand anders in onze industrie kan dit claimen.

Amerikaanse overheidsdiensten vereisen een Epeat-certificaat voor 95 procent van hun IT-aankopen. Ook voor scholen, organisaties en veel bedrijven is de Epeat-rating een belangrijke factor in het aankoopbeleid.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie