Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

App biedt oude spullen een tweede leven

Home

© Screenshot website iKringloop

Amsterdammers die graag de afvalpunten in de straten afstruinen op zoek naar bruikbare spullen, kunnen hun waar nu vinden op de speciaal ontwikkelde app iKringloop. Hiermee kunnen stadsbewoners hun afdankertjes gemakkelijk uitwisselen met buurtgenoten, kringloopwinkels en gespecialiseerde inzamelaars, maakte stadsdeel Centrum donderdag bekend.

Via de gratis app kan de aanbieder een foto plaatsen van de oude voorwerpen en aangeven in welke staat ze verkeren. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een afspraak maken en de spullen komen halen.

Het initiatief komt van drie inwoners, die op de fiets door de stad veel bruikbare spullen langs de kant van de straat als grofvuil zagen liggen. Ze bedachten dat een app de ideale manier is om dit soort spullen onder de aandacht van anderen te brengen. Ze hebben bij de realisatie ervan samengewerkt met een aantal kringloopwinkels en de gemeente.

Deel dit artikel