Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Anthony Lurling op huurbasis naar RKC Waalwijk

Home

(Novum) - Anthony Lurling komt de rest van dit seizoen uit voor RKC Waalwijk. Dat heeft RKC vrijdag bekendgemaakt. De Waalwijkers hebben een optie om de aanvaller na dit seizoen te kopen.

Lurling verhuisde vorig jaar zomer van Feyenoord naar 1. FC Köln. In Keulen boterde het niet tussen de spits en de nieuwe trainer Hanspeter Latour, die in december de ontslagen Uwe Rapolder opvolgde. Latour zette Lurling vorige week uit de selectie van de Duitse Bundesligaclub, omdat hij niet fit zou zijn.

De 28-jarige aanvaller speelde 325 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 104 keer scoorde. Hij kwam uit voor FC Den Bosch, sc Heerenveen en Feyenoord. Vorig seizoen werd hij door de Rotterdamse club verhuurd aan NAC Breda. Het contract van Lurling bij 1. FC Köln loopt nog tot juli 2008.

Lurling moet bij RKC de opvolger worden van Rick Hoogendorp, die donderdag naar de Bundesliga verhuisde. Hoogendorp speelt de komende drieënhalf jaar voor VfL Wolfsburg.

Deel dit artikel