Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Anouk wint vier TMF-Awards

Home

Van onze verslaggever

De Haagse zangeres Anouk is de grote winnares geworden van de TMF-Awards, zaterdagavond in Rotterdam. In een volgepakt Ahoy' mocht zij vier prijzen in ontvangst nemen: beste single, beste zangeres, beste live act en beste video.

Marco Borsato werd voor het vijfde achtereenvolgende jaar door de TMF-kijkers uitgeroepen tot beste zanger van Nederland. Maar het was de Britse jongensband Five die voor het hoogtepunt van de avond zorgde. Net als vorig jaar schreeuwden de zwetende pubermeisjes, gehuld in naveltruitjes, hun longen uit hun lijf toen de vijf jongens het podium opkwamen. Five werd onderscheiden in de categoriën beste popgroep buitenland en beste album buitenland.

André Hazes kreeg een 'all-time achievement award'. Volumia! werd uitgeroepen tot beste popgroep van Nederland. Voor een artistiek hoogtepunt zorgde Anouk die een duet zong met de Amerikaanse band Live (beste rockgroep buitenland).

De Nederlandse rapper Def Rhymz liet, toen hij zijn award in ontvangst nam, zijn blote achterwerk zien. Ook de Haagse band Kane probeerde zijn wilde rock-'n-roll-imago uit te bouwen door een lege fles champagne in het nietsvermoedende publiek te werpen. Kane kreeg de prijs voor beste Nederlandse rockgroep.

De show was nog grootser opgezet dan voorgaande jaren. De Vengaboys (beste dance act) kwamen aan touwen uit de nok van Ahoy' naar beneden en voortdurend knalde er vuurwerk en daalden er wolken confetti op het 11000-koppige publiek neer. Traditiegetrouw was er een grote rol weggelegd voor de presentatoren van de muziekzender, de veejays. Zij praatten niet alleen de vijf uur durende show aan elkaar, maar traden ook op. Voor het uitreiken van de in totaal 24 prijzen was weer een blik bekende Nederlanders opengetrokken, onder wie Big Brother-deelnemers Bart en Sabine. Een andere bewoonster van het huis in Almere, Cyrille, was prominent aanwezig op de vip-tribune.

Deel dit artikel