Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Anne Frankboom Frankfurt omgezaagd

Home

De oorspronkelijke boom achter het huis van Anne Frank in Amsterdam. © anp

Onbekenden hebben de Anne Frankboom die voor de naar haar genoemde school in haar geboortestad Frankfurt stond, omgezaagd en de stukken meegenomen. Dat heeft de politie van de Duitse stad meegedeeld.

De boom was gekweekt uit een stek van de kastanjeboom uit de tuin achter Het Achterhuis in Amsterdam, waarin de familie Frank in de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken.

Volgens de politie is de boom ergens tussen donderdag en maandag omgezaagd. Hij was in 2008 aan de stad geschonken. Anne Frank was in 1929 in Frankfurt geboren en stierf in maart 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Volgens het hoofd van de Anne Frankschool reageert iedereen geschokt. 'Dit was natuurlijk niet alleen een boom voor ons', zegt Till Lieberz-Gross. Jarenlang hebben scholieren en een tuinman de stek 'grootgebracht', zodat er een boom van 2,5 meter ontstond. Hij kan niet door een andere stek van de boom in Amsterdam worden vervangen, omdat die op 23 augustus 2010 is omgewaaid. De school hoopt dat de stronk die nog voor de school staat, weer uitloopt.

Deel dit artikel