Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Amsterdam vreest overbelasting, geen druktemeter in 30 APPril-app

Home

Thomas van der Kolk

© 30APPril

De gemeente Amsterdam en de nationale politie hebben op verzoek van de Nederlandse telecombedrijven de zogenoemde druktemeter verwijderd uit de speciale app die zij voor de inhuldiging hadden ontwikkeld. Die zou namelijk het mobiele 3G-netwerk mogelijk te zwaar belasten.

De druktemeter was bedoeld als proef. De politie wilde er de mogelijkheid van 'digital crowd control' mee onderzoeken. Als minstens 20.000 mensen die op Koninginnedag in de hoofdstad zijn er gebruik van zouden maken, zou de politie een nauwkeurige weergave van de mensenstromen kunnen maken. Die zou vervolgens worden gebruikt om de gebruikers op de hoogte te stellen van de drukke en minder drukke plekken in de stad, door middel van een heatmap. Met behulp van push-berichten en notificaties zou de politie de gebruikers dan kunnen adviseren om naar een andere plek te gaan, waar het minder druk is. Op die manier hoopte de politie de bezoekersstromen beter te kunnen sturen.

Om het risico van overbelasting van het netwerk niet te groot te maken, hebben Amsterdam en de politie nu in overleg met de providers besloten om de druktemeter uit de app te halen. Op een later, minder druk moment wil de politie de app alsnog gaan testen.

De overige functionaliteiten van de app blijven overigens gewoon werken tijdens koninginnedag, zoals het programma en een kaart met locaties van onder andere evenementen, toiletten en EHBO-posten. Ook kunnen gebruikers nog steeds berichten van de politie krijgen met locaties waar het erg druk is.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel