Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Amnesty onderzoekt nep-berichten Syrië op site

Home

Redactie

Aanhangers van Amnesty International in een demonstratie, onlangs in Brussel, tegen de veroordeelde Russische punkband Pussy Riot. © epa

Amnesty International onderzoekt de herkomst van nep-berichten op zijn website waarin de Syrische oppositie wordt aangevallen. De mensenrechtenorganisatie verschafte geen details, maar mogelijk zijn de berichten geplaatst door aanhangers van het bewind van de Syrische president Assad.

Een van de berichten meldt dat onderzoek van Amnesty heeft uitgewezen dat de opstandelingen in Syrië zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid. Daarbij zou het onder meer gaan om mishandeling van gevangenen en executies.

In het bericht wordt de Verenigde Naties gevraagd een wapenembargo in te stellen voor landen die de Syrische oppositie zeggen te steunen.

Amnesty International zegt maandag op de berichten te zijn gewezen en ze direct te hebben verwijderd. De zaak doet denken aan die rondom het persbureau Reuters, dat onlangs werd geconfronteerd met nep-berichten over Syrië die onder meer via een van zijn Twitter-accounts werden verspreid.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie