Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Amerikaanse student die vastzat in Noord-Korea overleden

Home

Redactie

Otto Warmbier wordt weggeleid na de rechtszaak die de Noord-Koreanen tegen hem voerde. Volgens Pyongyang zou hij 'misdaden tegen de staat' hebben begaan. © EPA

Otto Warmbier, de Amerikaanse student die in Noord-Korea werd vastgehouden, is overleden. De 22-jarige Amerikaanse student werd vorige week door Pyongyang vrijgelaten. 

Hij lag in coma en werd verpleegd in de stad Cincinnati.

Lees verder na de advertentie

De familie deelde maandag mee dat de jongen is bezweken aan hersenletsel dat Otto opliep tijdens zijn detentie in Noord-Korea. Zijn vader zei al direct na de vrijlating op 13 juni dat zijn zoon ernstig door de Noord-Koreanen was mishandeld. Hij leed aan hersenletsel door marteling, zei hij. Pyongyang hield echter vol dat Warmbier aan botulisme leed en de student om humanitaire redenen had vrijgelaten.

Lees verder: Noord-Korea en artsen VS twisten over coma gedetineerde student Warmbier 

"Helaas betekende de afschuwelijke en martelende mishandeling die onze zoon van de Noord-Koreanen onderging, dat er geen andere uitkomst mogelijk was dan de trieste slotsom die we vandaag hebben ervaren", lieten Otto Warmbier's ouders weten in  een verklaring. 

De student uit Virginia was in Noord-Korea veroordeeld tot vijftien jaar dwangarbeid wegens een poging een propagandavlag met de naam van de voormalige leider Kim Jong-il te stelen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel