Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

América Móvil heeft kwart KPN

Home

© reuters

De Mexicaanse telecomgigant América Móvil heeft 24,9 procent van KPN in handen en kan dat belang nog verder uitbreiden tot de gewenste 27,7 procent. Dat maakte het concern van miljardair Carlos Slim woensdag bekend.

Op het laatste moment waren KPN-aandeelhouders er als de kippen bij om hun stukken aan te bieden voor een bedrag van 8 euro per aandeel, bijna 30 cent meer dan de slotprijs van vandaag. Maar liefst 39,7 procent van de stukken werden aangeboden. América Móvil liet weten nog 2,8 procent te kopen, waardoor het totaalbelang op 27,7 procent komt.

Het was vandaag de laatste dag dat aandeelhouders van KPN hun stukken konden aanbieden. KPN vond het bod te laag en raadde aandeelhouders af om hun stukken te verkopen.

KPN gaf eerder aan te twijfelen over de bedoelingen van de Mexicanen en probeerde zijn Duitse dochter E-Plus te verkopen om aandeelhouders een alternatief te bieden. Gesprekken hierover mislukten echter. De Belgische dochter Base staat nog wel in de etalage.

Door het belang van 27,7 procent hebben de Mexicanen effectief een beslissende stem, omdat bij aandeelhoudersvergaderingen meestal een meerderheid van de aandeelhouders niet komt opdagen. América Móvil bleef bewust onder de grens van 30 procent, omdat de Nederlandse wet bedrijven met een groter belang verplicht een bod uit te brengen op het volledige bedrijf.

América Móvil laat binnen drie werkdagen weten of het het bod gestand doet, waarmee de transactie definitief is.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie