Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

AMC en VUmc zetten volgende stap in fusie

Home

Redactie

© anp
Update

De Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc hebben een volgende stap gezet in de voorgenomen bestuurlijke fusie. De twee raden van bestuur hebben het besluit dinsdag ondertekend, in de zomer van volgend jaar moet het proces afgerond zijn. Dat hebben het AMC en VUmc naar buiten gebracht. De voorgenomen fusie moet nog worden voorgelegd aan de adviesorganen en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Eerder dit jaar werd al bekend dat de twee instellingen een gezamenlijke raad van bestuur krijgen en op termijn mogelijk zelfs samen op dezelfde locatie gaan werken. De samenwerkingsplannen dateren al uit 2011.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de twee instellingen een gezamenlijke raad van bestuur krijgen en op termijn mogelijk zelfs samen op dezelfde locatie gaan werken. 'We bekijken meerdere scenario's', aldus een woordvoerder van het AMC. 'Mogelijk gaan we op één locatie zitten, of wordt specifieke zorg geconcentreerd op de verschillende locaties.'

Volgens de woordvoerder heeft de intensieve samenwerking geen nadelige effecten op de werkgelegenheid. Wie de nieuwe bestuursvoorzitter gaat worden, is nog niet bekend.

Samen hebben AMC en VUmc 15.000 medewerkers en behandelen ze jaarlijks 500.000 patiënten. Aan de twee instellingen studeren ruim 5000 geneeskundestudenten.

Deel dit artikel