Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Alpinvest boekt 65 procent meer winst

Home

Van onze redactie economie NAARDEN - Participatiemaatschappij Alpinvest, voor 49 procent eigendom van ABN Amro en voor 30 procent in handen van de overheid, zag de winst vorig jaar met 65,2 procent stijgen tot 50,4 miljoen gulden. De investeringen verdubbelden tot 117 miljoen.

Van het totale investeringsbedrag ging 91,3 miljoen gulden naar dertien nieuwe participaties in Nederland. Daarnaast werden negen nieuwe deelnemingen in het buitenland aan de portefeuille toegevoegd. Het totaal aantal deelnemingen was eind vorig jaar 105, bij een totaal geïnvesteerd vermogen van 426,9 miljoen (op basis van kostprijs).

Alpinvest wil de komende jaren sterk groeien buiten Nederland. In verband daarmee zoekt het bedrijf de beurs op. Bovendien willen participanten hun belang verzilveren. “De beursgang is mede ingegeven door de wens van aandeelhouders voor een stuk liquiditeit van hun belangen”, aldus directiesecretaris J. Dols.

De participatiemaatschappij ontstond in 1991 na de fusie van de door de staat opgerichte Maatschappij voor industriële projecten (MIP) en de ABN Participatiemaatschappij (APM). Het pensioenfonds PGGM heeft 11 procent van de aandelen. De overige zijn in handen van alle andere grote Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Deel dit artikel