Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Alle nieuwe Tesla's worden volledig zelfrijdend

Home

Redactie

© EPA

Tesla voorziet al haar toekomstige auto's van de benodigde hardware om volledig autonoom te kunnen rijden. Dat betekent nog niet dat nieuwe Tesla's meteen zelfstandig de weg op kunnen. De functie is nog niet actief, maar kan later met een update worden ingeschakeld. Dat maakte de elektrische automaker bekend op haar website.

De upgrade bestaat onder meer uit meerdere camera's om het verkeer in de gaten te houden, radar en allerlei andere sensoren. De nieuwe hardware wordt ingebouwd in de aangekondigde Model 3 en ook in nieuwe wagens van de types Model S en Model X, die al langer uit zijn.

Volledig autonome auto's kunnen het verkeer volgens Tesla substantieel veiliger maken dan menselijke bestuurders. De fabrikant stelt huidige Tesla-rijders met zijn omstreden Autopilot-systeem al in staat semizelfstandig te rijden. Helemaal rijden zonder bestuurder is voorlopig nog niet toegestaan, maar is volgens het bedrijf wel de toekomst van het verkeer.

Met de nieuwe hardware sorteert Tesla voor op die toekomst. Het systeem zal niet worden ingeschakeld voordat er nog miljoenen extra testkilometers achter de rug zijn en de wetgeving het toelaat. De auto's met de hardware dragen bij aan die testkilometers.

Lees verder na de advertentie

Uitstel

De presentatie van de nieuwe hardware zou eigenlijk maandag al plaatsvinden. Volgens Tesla-topman Elon Musk had het uitstel te maken met een video die getoond zou worden, maar nog niet klaar was. Die beelden van een zelfrijdende Tesla in een drukke stad komen binnenkort alsnog uit.

Tesla Model S © anp
Tesla Model S © anpHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie