Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Alicia Framis wint Prix de Rome met 'The Walking Monument'

Home

Van onze kunstredactie AMSTERDAM (ANP) - Alicia Framis uit Amsterdam krijgt de Prix de Rome in de categorie beeldende kunst en publieke ruimte voor haar 'The Walking Monument'. De kunstenares ontvangt 40 000 gulden. Maandagmiddag liet zij op de Dam het levende bouwwerk 'The Walking Monument' verrijzen, gevormd door de 'Castellers' uit Taragona. Met 'The Walking Monument' wilde Framis, in de geest van de makers van het Nationaal Monument Oud en Raedecker, de mensen een levend en ademend monument geven. Een fragiele toren met een tijdelijk karakter.

Erik Weeda uit Amsterdam krijgt de prijs van 20 000 gulden in dezelfde categorie. Sjaak Langenberg uit Den Bosch en Birthe Leemeijer uit Middelburg krijgen de basisprijs van 10 000 gulden ieder.

In de categorie beeldhouwen krijgt Femke Schaap uit Amsterdam de Prix de Rome van 40 000 gulden.

Erzsebet Baerveldt uit Amsterdam behaalde de tweede plaats en ontvangt 20 000 gulden. Twee basisprijzen van elk 10 000 gulden in de categorie beeldhouwen gaan naar Una Henry uit Amsterdam en Theo van Meerendonk uit Veenwouden.

De werken zijn te zien op een expositie in de Bagagehal te Amsterdam van 14 tot 23 november.

Deel dit artikel