Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Alexandra Radius Prijs uitgereikt aan Jeanette Vondersaar

Home

ASTERDAM (ANP) - Jeanette Vondersaar, eerste soliste bij Het Nationale Ballet, heeft de Alexandra Radius Prijs 1992/1993 gekregen.

De prijs bestaat uit een sieraad gemaakt door Paul Derrez en een geldbedrag van 2 500 gulden. Zij ontving de onderscheiding en het geld uit handen van Alexandra Radius op Nieuwjaarsdag, tijdens de jaarlijkse galavoorstelling in Het Muziektheater in Amsterdam. De prijs, een initiatief van de stichting Vrienden van Het Nationale Ballet, is bestemd voor de danser of danseres van dat gezelschap die, naar het oordeel van de ruim 1 800 donateurs van de stichting, in het afgelopen seizoen de meest opvallende prestaties heeft geleverd. Eerder ging de prijs naar de eerste solisten Coleen Davis, Zoltan Solymosi, Caroline Sayo Iura, Clint Farha en Nathalie Caris.

Volgens de stichting weet Jeanette Vondersaar met voorbeeldige inzet grotere en kleinere rollen tot een gebeurtenis te maken en op het toneel spanning te creeren doordat zij risico's niet schuwt. De 32-jarige Amerikaanse is sinds 1976 verbonden aan Het Nationale Ballet.

Deel dit artikel