Alarm na vondst naalden in sandwiches Schiphol

home

Henrico Prins

© Thinkstock
Update

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit TSA heeft Amerikaanse maatschappijen die vliegen vanaf Schiphol opgeroepen waakzaam te zijn. Dat gebeurde nadat zondag op vluchten van Delta Air Lines van Amsterdam naar de VS in vijf kalkoensandwiches naalden waren aangetroffen.

Vliegtuigen van Delta-Northwest op de luchthaven Schiphol, eind 2009. © EPA

Twee van de naalden werden gevonden door passagiers, van wie er een lichtgewond raakte. Een van de andere naalden werd ontdekt door een air marshall, een van overheidswege aanwezige veiligheidsfunctionaris aan boord van Amerikaanse vliegtuigen. De getroffen vluchten hadden Minneapolis, Seattle en (tweemaal) Atlanta als bestemming.

De FBI en de politie in Nederland hebben de zaak in onderzoek. De kalkoensandwiches waren gefabriceerd in de Amsterdamse vestiging van het bedrijf Gate Gourmet, wereldwijd een van de grootste leveranciers van vliegtuigmaaltijden. Het bedrijf zei tegen CNN volledig mee te werken aan het onderzoek van de FBI en de Nederlandse autoriteiten. Er zouden geen andere meldingen zijn binnengekomen.

Nadat de naalden door passagiers waren aangetroffen, verbood Delta vrijwel onmiddellijk de sandwiches nog langer te serveren op zijn vluchten vanaf Schiphol. Reizigers in de toestellen die al vertrokken waren, kregen pizza.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie