Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Alarm na vondst naalden in sandwiches Schiphol

Home

Henrico Prins

© Thinkstock
Update

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit TSA heeft Amerikaanse maatschappijen die vliegen vanaf Schiphol opgeroepen waakzaam te zijn. Dat gebeurde nadat zondag op vluchten van Delta Air Lines van Amsterdam naar de VS in vijf kalkoensandwiches naalden waren aangetroffen.

Twee van de naalden werden gevonden door passagiers, van wie er een lichtgewond raakte. Een van de andere naalden werd ontdekt door een air marshall, een van overheidswege aanwezige veiligheidsfunctionaris aan boord van Amerikaanse vliegtuigen. De getroffen vluchten hadden Minneapolis, Seattle en (tweemaal) Atlanta als bestemming.

De FBI en de politie in Nederland hebben de zaak in onderzoek. De kalkoensandwiches waren gefabriceerd in de Amsterdamse vestiging van het bedrijf Gate Gourmet, wereldwijd een van de grootste leveranciers van vliegtuigmaaltijden. Het bedrijf zei tegen CNN volledig mee te werken aan het onderzoek van de FBI en de Nederlandse autoriteiten. Er zouden geen andere meldingen zijn binnengekomen.

Nadat de naalden door passagiers waren aangetroffen, verbood Delta vrijwel onmiddellijk de sandwiches nog langer te serveren op zijn vluchten vanaf Schiphol. Reizigers in de toestellen die al vertrokken waren, kregen pizza.

Lees verder na de advertentie
Vliegtuigen van Delta-Northwest op de luchthaven Schiphol, eind 2009. © EPA

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie