Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Al 32.000 geëvacueerden door bosbranden Colorado

Home

Redactie

De brandweer heeft grote moeite de bosbranden bij Colorado Springs onder controle te krijgen. © reuters

De vuurzee die al sinds zaterdag woedt in de Amerikaanse staat Colorado, is nog steeds niet onder controle. De bosbranden in de buurt van de berg Pikes Peak, een toeristische trekpleister, hebben ertoe geleid dat 32.000 mensen hun huis hebben moeten verlaten. President Obama heeft aangekondigd een bezoek te brengen aan het getroffen gebied.

Omdat de brand de buitenwijken van de stad Colorado Springs heeft bereikt, zijn ook twee wooncomplexen op het terrein van de Amerikaanse luchtmachtacademie ontruimd. Vandaag zouden 1000 nieuwe studenten daar aankomen.

De branden braken zaterdag uit in de Waldo Canyon. Sindsdien is meer dan 2.500 hectare natuurgebied afgebrand. 'Dit zijn de ergste branden in de historie van Colorado', zei de gouverneur van de staat, John Hickenlooper.

Colorado Springs is met ruim 360.000 inwoners de op een na grootste stad van Colorado. In het westen van de staat woedt al weken een natuurbrand, die nog niet voor de helft is bedwongen. Ook de staten Montana, Utah en Wyoming zijn door bosbranden getroffen.

Obama
President Barack Obama zal naar Colorado reizen om zich van de strijd tegen de vuurzee op de hoogte te stellen. Dat maakte het Witte Huis vannacht bekend. De president heeft de door bosbranden getroffen staten laten weten dat ze op steun van de federale overheid kunnen rekenen.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie