Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ajax wint met 2-1 van Manchester

Home

Van onze sportredactie

AMSTERDAM - Ajax heeft zich met een 2-1 overwinning op Manchester United gepresenteerd aan het eigen publiek. In de Amsterdam Arena maakten nieuweling Sikora en de Zweed Ibrahimovic de treffers. Voor de Engelse club scoorde Scoles.

Het was voor Ajax de derde zege op rij op een ploeg uit het Verenigd Koninkrijk. Vorige maand zegevierde de ploeg van Ronald Koeman over Celtic (3-1) en Norwich (1-0). Tegen Manchester United liet Ajax bij vlagen goed voetbal zien. Vlak voor rust reageerde de van Vitesse overgekomen Sikora het meest alert na een vrije trap van Galasek.

Manchester United kon vooral in aanvallend opzicht niet imponeren. Van Nistelrooij zat in de tang bij Chivu, de uitblinker aan Amsterdamse zijde. De enige keer dat Van Nistelrooij los kwam van zijn Roemeense bewaker, stuitte hij op Stekelenburg, bij afwezigheid van Lobont en Didulica voorlopig Ajax' eerste doelman.

Een kwartier voor tijd verdubbelde Ibrahimovic de voorsprong van Ajax. Evenals tegen Norwich maakte de Zweedse spits een goede indruk. In de eerste helft raakte hij koppend de lat. Scoles maakte voor Manchester United de tegengoal. Hij deed dat luttele minuten nadat Chivu met een blessure naar de kant was gegaan.

Deel dit artikel